Pages Navigation Menu

SBS Trophy Belgia – Puljanke zakotrljale niz uspjeha

10320570_881657185182422_919237540386936970_n

 

Ponovno u inozemstvu, ovog puta u belgijskom mjestu Braine L’ Alleud, dvadeset kilometara udaljenog od Brusselsa, članice pulskog Koturaljkaškog kluba Uljanik, ostvarile su niz uspjeha.

Protekli vikend svoje su vještine umjetničkog koturaljkanja, po prvi put predstavile na tamošnjem natjecanju “SBS Trophy” i odmah ostvarile zapažene rezultate. Turnir koji je održan u organizaciji kluba “The Artistic Roller Skating Club SBS” okupio je 150 natjecatelja iz pet zemalja. Uz Hrvatsku, konkurirali su natjecatelji iz Francuske, Belgije, Nizozemske i Venezuele.

Među osam domaćih natjecateljica, koliko ih je iz kluba sudjelovalo na ovom natjecanju, čak je pet ostvarilo izvrstan plasman. Uz zvuke hrvatske himne, na zlatno postolje popele su se Lucija Višković i Elena Grakalić, srebrnu je medalju osvojila Karolina Kanižaj, a dvije brončane zasjale su oko vrata Graciele Grakalić i Sare Šarić. Podrška s prepunih tribina, svakoj je natjecateljici pred nastup stizala u obliku energične izvedbe novokomponirane klupske “himne”.

Dvodnevno natjecanje koje je održano u kompleksu Gaston Reiff bila je prilika za druženje i međusobno upoznavanje s članicama drugih inozemnih klubova. Među njima, bilo je i onih Puljankama već poznatih belgijskih koturaljkašica koje gostuju na tradicionalnom Međunarodnom natjecanju u umjetničkom koturaljkanju “Amfora”, koje već 27 godina u Puli organizira domaći, KK Uljanik. Pripreme za ovogodišnju Amforu koja će se održavati u Domu sportova “Mate Parlov” 20. i 21. lipnja već su započele.