Pages Navigation Menu

O klubu

Tradicija koturaljkanja u Puli seže dugi niz godina unatrag do 1899. godine o čemu svjedoče i stare razglednice Pule na kojima se dame u dugim haljinama i gospoda finih manira rekreiraju i zabavljaju koturajući se na drvenim kotačima tadašnjih koturaljki.

Grupica veterana i entuzijasta – zaljubljenika ovog lijepog sporta je 1982. godine snovala Koturaljkaški Klub ULJANIK, u sklopu Radničkog sportskog društva Uljanik, Pula.

Ne mogu se zaobići neka imena koja su dala pečat ovom novom početku koturaljkanja u Puli i koja su svojim nesebičnim i vrijednim radom i doprinosom svakako zaslužna za razvoj i afirmaciju ovog sporta u Puli. Na žalost, od te grupice danas je među nama samo gospođa Nadia Weidlich.

Klub je,u startu, započeo s tri sekcije i to brzinci, hokej i umjetničko koturaljkanje. Do današnjeg dana opstala je sekcija umjetničkog koturaljkanja i to revijalna i natjecateljska grupa, a unatrag tri godine ponovno se aktivirao i hokej. Danas klub broji oko 50-tak aktivnih članova u dobi od 3 do 30 godina, koje vode treneri Marina Prodan, Dragan Ivančić, Maja Pliško Škalic, Maja Celija i Tamara Tripković.

Ured kluba, kao i teren za treninge nalalze se u Sportskom Centru Mirna, popularno zvanom Pattinaggio. Teren je otvoren, dimenzije 20 x 40 metara a podloga su betonske ploče.

KK ULJANIK s ponosom ističe svoje nastupe na brojnim europskim i svjetskim natjecanjima u Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Švicarskoj, Sloveniji, Argentini, SAD-u, kako s revijalnom grupom, tako i sa solistima natjecateljima.

Zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema ovom sportu, dvije su se natjecateljice Tamara Tripković i Maja Celija sada obje seniorke zadržale dovoljno dugo da bi ostvarile zapažene uspjehe, kako za klub, tako i za hrvatski koturaljkaški sport koji uspješno prezentiraju u svijetu.

Jedino međunarodno natjecanje u umjetničkom koturaljkanju koje se održava u Hrvatskoj, a u organizaciji K.K. ULJANIK, je tradicionalna AMFORA.

Amfora se već 27 godina za redom održava zadnjeg vikenda u lipnju

u Domu sportova Mate Parlov u Puli; iz godine u godinu okuplja sve veći broj natjecatelja iz brojnih europskih zemalja i postaje prestižno koturaljkaško natjecanje sa svojim mjestom u kalendaru Europske federacije u umjetničkom koturaljkanju.

Želja Koturaljkaškog Kluba ULJANIK je masovnost, kvaliteta i kolektivni duh.

Koturaljkanje je strast koja objedinjuje sport, glazbu, eleganciju i istančane estetske vrijednosti.

Koturaljkaški klub Uljanik je dobrovoljna udruga građana koju vodi Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Alenom Šarićem. Klub radi na principu volonterizma, a financira se uglavnom zahvaljujući svojoj matičnoj kući – Uljaniku, te brojnim sponzorima i simpatizerima ovog lijepog sporta.

Na sljedećim linkovima dostupni su statut i pravilnik kluba “Uljanik”.

STATUT KLUBA 2015

PRAVILNIK KLUBA