Pages Navigation Menu

Državno Prvenstvo 2013

Nakon gotovo pola stoljeća Zagrepčani će imati priliku uživo vidjeti Prvenstvo Hrvatske u umjetničkom koturaljkanju na velikom klizalištu na SRC Šalati.

Program i protokol:
14:30 sati – Slobodni treninzi
15:30 sati – Otvaranje natjecanja
15:35 sati – Početak natjecanja po kategorijama
19:30 sati – Proglašenje pobjednika, po završetku natjecanja

Tradicija koturaljkanja u Hrvatskoj seže u 1899. godinu, o čemu svjedoče i povijesne razglednice Grada Pule na kojima se dame u dugim haljinama i gospoda finih manira rekreiraju i zabavljaju koturajući se na drvenim kotačima tadašnjih koturaljki.

Uz pratnju instrumentalne glazbe, u dugim programima, solisti će na koturaljkama izvoditi propisane skokove, piruete, obvezne korake kao i druge elemente, demonstrirajući time svoja znanja, spretnost, eleganciju i raznovrsnost, a naši međunarodni suci će predmetnim sportskim solističkim nastupima – koreografijama dodijeliti ocjene kako za tehničku izvedbu, tako i za ne manje važni umjetnički dojam.

Prvenstvo Hrvatske je za sve kategorije, od onih najmlađih do iskusnih seniorki, koje imaju već puno međunarodnih nastupa. Posebno će to biti prilika za najmlađe, koji će s ponosom predstaviti posebne haljinice napravljene za svoje prve nastupe – koreografije, koje će dakako biti u skladu s izborom glazbe – koreografije i u skladu s pravilima koturaljkanja.