Pages Navigation Menu

26. Amfora 2013

ODRŽANA 26. AMFORA

NAKON 5 GODINA KK ULJANIK PRVI

PETAK, 21. 06. I SUBOTA, 22. 06. 2013.

Nakon pet godina amfora je ponovno stigla u ruke pulskog Koturaljkaškog kluba Uljanik.

Koturaljkašice pulskog domaćina proteklog vikenda održanog medunarodnog natjecanja u umjetnićkom koturaljkanju “Amfora” u dvorani Doma sportova Mate Parlov, osim što su bile najbrojnije pokazale su se inajuspješnijima.

Natjecale su se u svim kategorijama, a do najvišeg postolja klub su dovele seniorka Maja Celija s osvojenim zlatom te brončane Nina Županić, Ada Habenšus i Tamara Tripković.

Na drugo i treće mjesto ukupnog poretka klubova plasirali su se slovenski Renće i talijanska Vipava.

Umjetnost koturaljkanja ove je godine iskazalo više od stotinu koturaljkašica i koturaljkaša iz Slovenije, Italije, Velike Britanije i Hrvatske okupljenih u devet klubova.

Pulska publika i ove je godine s užitkom pratila izvedbe višestruke svjetske prvakinje u inline seniorskoj kategoriji Silvije Marangoni.

Nakon ceremonije proglašenja, uslijedio je gledateljima zbog atraktivnosti najomiljeniji dio programa, revijalni.

Uobičajeno, užarenu atmosferu nakon dvodnevnog natjecanja uslijed nesnosne vrućine u dvorani Doma sportova Mate Parlov, na samom su kraju dodatno zagrijale Uljanikove veteranke, popularne “Stare koke”. Po taktu skladbe “We found love” u izvedbi 2Cellos i Rihanne, u domišljatnoj su bijelo crnoj kreaciji simulirajuci dirigenta i tipke, “Koke” ponovno publiku podigle na noge.

Slike sa natjecanja možete pogledati u galeriji.