Pages Navigation Menu

POKAL PERLA 2011

PULJANKAMA DRUGO MJESTO NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU U KOTURALJKANJU POKAL PERLA 2011

Veliko priznanje za veliki trud

Osvojivši drugo mjesto po klubovima na Međunarodnom natjecanju Pokal Perla 2011. koje je protekle subote održano u slovenskoj Novoj Gorici, koturaljkašice pulskog Koturaljkaškog kluba Uljanik još su jednom potvrdile svoju izvrsnost.

Osim što su se iskazale među kolegicama u vrlo jakoj konkurenciji, između sedam klubova i stotinu natjecatelja, treba uzeti u obzir i činjenicu da su uvjeti u kojima se pripremaju ostale natjecateljice uglavnom iz Slovenije i Italije daleko bolji.

Naime, za razliku od domaćih, one na raspolaganju imaju dvorane s parketnom podlogom, svlačionice s ogledalima, razglas i sve ostalo, dok Puljanke u te svrhe još uvijek koriste betonsko igralište u Pattinaggiju, a zimi je to uglavnom njima nažalost prostorno nedovoljna pomoćna polivalentna dvorana Osnovne škole Vidikovac.
Unatoč svemu, djevojčice su zamijenile kotačiće, umjesto onih za beton na kojima treniraju, na koturaljke su stavile one za parket, pokazale što znaju i pomele konkurenciju osvojivši visoko drugo mjesto u konačnom poretku

Svih 12 djevojčica koliko ih se je iz Uljanika natjecalo iskazalo je maksimalan trud, a pehari su zasjali u rukama Nine Škalic koja je prvo mjesto osvojila u kategoriji Ciciban, tik do nje stala je i srebrni pehar osvojila Ema Sinković, zatim također sjajno drugo mjesto osvojila je u kategoriji D Graciela Grakalić te još jedno srebro Valerija Glavaš u kategoriji E.

Uz zalaganje i upornost kojima pulske djevojčice unatoč slabijim uvjetima za pripremu dolaze do sjajnih rezultata, zatim redovnim treninzima koji su bez pauze održavani tijekom cijelog ljeta kako bi se otvoreni teren u Pattinaggiju maksimalno iskoristio, najveće zasluge za njihovim postignućima pripadaju njihovoj iskusnoj glavnoj trenerici Marini Prodan te pomoćnim Maji Pliško Škalic, Maji Celija i Tamari Tripković.

Za mlade nade pulskog kluba Uljanik, već prepoznatljivog imena u europskim koturaljkaškim krugovima nema odmora. Naime, treninge intenziviraju i članice starijih skupina koje se pripremaju za veliko međunarodno natjecanje Interland koje će se krajem listopada održati u Njemačkoj.