Pages Navigation Menu

POKAL PERLA 2009

POKAL PERLA 2009

Deset koturaljkašica, članica Koturaljkaškog kluba Uljanik predstavilo se protekle subote na međunarodnom natjecanju u umjetničkom koturaljkanju Pokal Perla 2009. koje se održava u slovenskoj Novoj Gorici.

I ove je godine nastup domaćih djevojčica koje njeguju ovaj u Puli tradicionalan sport bio zapažen. Posebno, dojmio se najmlađima kojima
je ujedno ovo natjecanje bilo prvo u inozemstvu,

odnosno na njima stranom terenu, pa su postignuti rezultati time postali još vrjedniji.

Ukupno, natjecalo se 85 koturaljkaša iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a domaćin natjecanja bio je Koturaljkaški klub Perla Solkan iz Nove Gorice.

Sa solističkim programom u kategoriji Cicibani (najmlađi) predstavile su se Luana Rojnić, Mia Rain, Gaia Barbancich i Ema Sinković. U kategoriji “C” (godišta 2001. i 2002) to su bile Tea Zlatić, Ana Racan i Nina Županić, u kategoriji “D” (mlađi od 12 godina) Ena Habenšus, “A” (godište 1997. i 1998.) Ada Habenšus, a u kategoriji seniroki Maja Celija.

Trijumfirale su i s osvojenim peharom za osvojeno treće mjesto u svojoj kategoriji kući se vratila Ena Habenšus te seniorka Maja Celija za sjajno drugo mjesto.

Ovo je natjecanje za nagrađenu Enu i Maju bila i svojevrsna proba pred nastup na Interland Cupu u Zürichu koji se održava u listopadu. Ostale članice također nastavljaju s intenzivnim treninzima jer ih očekuje natjecanje Miki Miška u Novoj Gorici, također početkom listopada.

Natjecanje protekli vikend u Sloveniji jedno je u nizu koje domaće koturaljkašice ostvaruju tijekom godine diljem Europe.

Podsjetimo da je organizator jedinog međunarodnog natjecanja u umjetničkom koturaljkanju koje se održava u Hrvatskoj -tradicionalna Amfora, upravo pulski klub Uljanik.

Valja istaknuti da su upisi u školu koturaljkanja pri KK Uljanik u tijeku, a zainteresirani se mogu javljati svakodnevno od 20 do 21 sat na terenu u Pattinaggiu (SC Mirna). Prvi trening za početnike održat će se u četvrtak, 17. rujna u 17.30 sati. Upisati se mogu djeca od tri godine starosti naviše.