Pages Navigation Menu

Amfora i Državno prvenstvo 2014 – Uljanikovke zavrtile do pobjede

 

ODRŽANA 27. AMFORA – MEĐUNARODNO NATJECANJE U UMJETNIČKOM KOTURALJKANJU

 Uljanikovke zavrtile do pobjede

 Ovogodišnja je Amfora protekla u znaku obljetnice 115. godišnjice koturaljkanja u Puli

 PULA

Sva elegancija i gracioznog umjetničkog koturaljkanja iskazana je proteklog vikenda na 27. izdanju Amfore – Međunarodnom natjecanju u umjetničkom koturaljkanju koja je održana u Domu sportova “Mate Parlov”. U jakoj konkurenciji među 13 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Velike Britanije sa 130 natjecatelja, domaćin i organizator natjecanja, Koturaljkaški klub Uljanik izborio je pobjedu, i osvojio toliko priželjkivanu statuu amfore. Valja istaknuti da su se i ove godine Amfori odazvala zvučna imena koturaljkaša, među kojima je zasigurno i svjetska prvakinja u inline kategoriji, seniorka Silvia Marangoni iz Italije.

Najveći doprinos najboljem plasmanu među klubovima, Uljanik je postigao zahvaljujući izvrsnim pojedinačnim nastupima svojih članica. Razvrstane po kategorijama, klub su do najvišeg postolja svojim izvedbama dovele zlatna Lucija Višković, srebrna Gaia Barbancich i brončane Graciela Grakalić, Elena Grakalić, Ema Sinković i Sara Šarić.

           Specifičnost ovogodišnje Amfore za domaće natjecateljice bilo je ujedno održano i Državno prvenstvo. I ovdje su se pulske natjecateljice popele na tronove s punim rukama pehara i pokazale da su u umjetničkom koturaljkanju najbolje u državi.

 

              Nakon bodrenja svojih favorita tijekom dvodnevnog natjecanja, očekivano, brojnim posjetiteljima najatraktivnija je bila subotnja večer kada je održana gala revija. Simpatije su svojim nastupom privukle najmlađe Uljanikovke, a vrlo zanimljiva bila je izvedba mladog sportskog para iz talijanskog KK Jolly dok su se klub Medveščak i KDK Domžale predstavili revijalnim grupama. Posebno atraktivna bila je, kao šlag na kraju, koreografija osmišljena u povodu obilježavanja 115 godina koturaljkanja koju su izvele veteranke KK Uljanik “Stare koke”.

10419475_584814821637223_3240936930038475321_n