Pages Navigation Menu

17. POKAL MIKI MIŠKA 2009

NATJECANJE U UMJETNIČKOM KOTURALJKANJU
17. POKAL MIKI MIŠKA 2009 NOVA GORICA

Puljanke zakotrljale niz uspjeha

Sa čak sedam pehara, po tri za prvo i drugo te jedan za osvojeno treće mjesto u subotu su se s natjecanja u umjetničkom koturaljkanju 17. Pokal Miki Miška iz slovenske Nove Gorice vratile
mlade pulske koturaljkašice.

U konkurenciji šest klubova iz Slovenije, Italije i Hrvatske, sudjelovanje pulskog Koturaljkaškog

kluba Uljanik ponovno je bilo iznimno zapaženo, budući da mu je deset predstavnica u solističkom programu priskrbilo izvrsne rezultate.

Inače, na svim domaćim i inozemnim natjecanjima u ovoj sezoni koja traje od proljeća, Uljanikovke redovno polučuju odlične uspjehe.

U kategoriji najmlađih, dakle djevojčicama rođenim 2004. godine na sjajno se je drugo mjesto plasirala Ema Sinković, dok je njena klupska kolegica Nina Škalić zauzela peto mjesto.

U kategoriji djevojčica rođenih 2003. godine trijumfirala je na prvom mjestu neprikosnovena, redovno zlatom okićena Lucija Višković, a u istoj kategoriji svoje je umijeće iskazala Mia Grgorinić se se plasirala na peto mjesto.

Elena Grakalić je u kategoriji Cicibanki rođenih 2002. godine zauzela sedmo mjesto, a u kategoriji rođenih 2001. godine najsjajnija je na postolju bila Uljanikovka Marta Mezulić.

I u skupini “D” koje se odnosi na natjecateljice starije od devet godina zasjale su domaće Gracijela Grakalić na drugom i Ena Mehanović na trećem mjestu,

Također u skupini “D”, no za one rođene od 1998. godine najsjajnije postolje zauzele izvrsna Nina Višković na prvom i Nicole Zec na drugom mjestu.

Mlade su Uljanikovke doista na nastupu iskazale svoj maksimum, posebno zahvaljujući velikoj potpori znanjem i iskustvom potkovane trenerice Marine Prodan.