Pages Navigation Menu

11. PRVENSTVO HRVATSKE 2010

ODRŽANO 11. PRVENSTVO HRVATSKE
U UMJETNIČKOM KOTURALJKANJU

ULJANIKOVKE NAJBOLJE I NAJBROJNIJE

PULA

Pulske su se koturaljkašice u najboljem svijetlu predstavile na 11. prvenstvu Hrvatske u umjetničkom koturaljkanju koje je održano na njima domaćem terenu,
onom u Sportskom centru Mirna, popularnom Pattinaggiu.

Uz koturaljkašice domaćina, pulskog Koturaljkaškog kluba Uljanik, natjecale su se članovi KK Medvešćak iz Zagreba.

Iako bi se umjetničko koturaljkanje ipak više moglo klasificirati kao ženski sport, u njemu ima i dječaka, a to je potvrdio Ivan Gligora iz KK Medveščak koji je svojim nastupom i otvorio prvenstvo. Osim medalje za prvo i jedino mjesto u svojoj kategoriji “Ciciban M” Gligora je pokupio i simpatije okupljenih.

U kategoriji najmlađih “Ciciban” natjecalo se je devet djevojčica, sve iz domaćeg kluba, a koliko je bilo tijesno oko poretka prva tri mjesta govori podatak da su sve djevojčice zapravo dijele jedan bod.

Tako se je ne na najviši, zlatni tron popela Nina Škalić, tik do nje sa srebrnim peharom u ruci Karolina Kanižaj i Ema Sinković s brončanim.

Sjajne su bile djevojčice i u kategoriji “C” (sedam godina) u kojoj su ponovno domaće zaposjele prva tri mjesta, za odlične izvedbe zlatni je pehar pripao Eleni Grakalić, srebrni Nini Županić i brončani Luciji Višković.

Uljanikovke su zauzele pobjednička postolja i u kategoriji “B”, na prvom mjestu Graciela Grakalić, drugom Marta Mezulić i trećem Ena Habenšus.

S nestrpljenjem su svoje nastupe dočekale 12-godišnje domaće djevojčice u kategoriji “A”, Nina Višković koja je za svoj nastup zaslužila zlato, a Nicole Zec srebro dok je brončani pehar pripao Ozani Domić iz KK Medveščak.

Jedini, ujedno i najbolji dječak u kadetskoj kategoriji “M” bio je Tomislav Mikulandrić iz KK Medveščak.

Ada Habenšus odnijela je zlato u kadetskoj kategoriji “F”, srebro je pripalo Antoniji Mraović iz KK Medveščak, a bronca njenoj klupskoj kolegici Ivani Pinek.

S oduševljenjem su praćeni, i kao “šlag na kraju” stigli nastupi uljanikovkih seniorki u kategoriji “F” Tamare Tripković i Maje Celija koje su također za prva dva mjesta dijelile isti bod. Za nijansu sjajnija bila je Tamara koja je osvojila zlato, a njenoj kolegici Maji pripalo je srebro.

Uz zahvale glavnoj trenerici domaćih koturaljkašica Marini Prodan čiji se rad najbolje ogleda u plasmanu djevojčica, pohvale za angažman u treniranju mlađih kolegica pripale su Maji Celija i Tamari Tripković.

Slike sa natjecanja možete pogledati u foto galeriji.